Inspirationskatalog
Her kan du finde inspiration til, hvordan I kan arbejde med strategien for det gode arbejdsliv.
På Voksen Socialområdet har der været øget fokus på tydeliggørelse af opgavefunktioner, som en væsentlig forudsætning for det meningsfulde arbejde. Det er blandt andet blevet gjort ved hjælp af funktionsbeskrivelser, der løbende vil blive drøftet og revideret efter behov.
Arbejdsmarkedsområdet har afholdt en inspirationsdag med fokus på temaet "samskabelse i praksis". Dagen omhandlede, hvordan man kan skabe ejerskab og vilje til implementering blandt alle medarbejdere i deres daglige arbejde.
Hos AsylSyd arbejdes der med såkaldte "pendler-pladser", hvilket betyder at medarbejdere og ledere fra forskellige afdelinger får større kendskab til hinanden ved at arbejde samme sted.
Arbejdsmarkedsområdet indgår i forskellige projekter, som fremmer samarbejde på tværs af afdelingerne i Tønder Kommune. Her kan bl.a. nævnes Det tværgående visitationsteam i samarbejde med Børn- og Familieafdelingen, IPS-projekter i samarbejde med lokalpsykiatrien, Omstilling i sociale virksomheders grønne omstilling sammen med de øvrige 3 sønderjyske kommuner.
Afdelingslederne i Ejendomme, Intern-, Digital- og Borgerservice har revideret deres ledelsesgrundlag og præsenteret det for deres respektive afdeling.
I sundhedsafdelingen har ledelsen haft fokus på at inddrage medarbejderne i den daglige drift i højere grad, samt vise tillid til, at medarbejderne selvstændigt kan løse de opgaver, de får tildelt.
I Børn og Families Myndighedsafdeling har man arbejdet med den fysiske placering af
arbejdet både ift. hjemmearbejde, og med at skabe overblik over pendlerarbejdspladser hos samarbejdspartnere med ekstra plads.
På Voksen Socialområdet vil der fremover være et større fokus på medarbejdernes ønsker ift. arbejdstilrettelæggelse, under hensyntagen til organisationens drift. På botilbudsområdet er der ønsker om at afprøve vagtplansmodul, hvor medarbejdere kan indgive ønsker til vagter. Derudover er der ønske om større fokus på medarbejdernes livsfaser ift. arbejdstilrettelæggelse, herunder fastholdelse af seniorer.
Skoler og dagtilbud har haft fokus på, hvordan pædagoger og lærere kan blive klædt bedre på til at imødekomme og håndtere udfordrende forældre. I 2025 vil der blive afholdt en temadag for 350 medarbejdere med fokus på dette emne.
AsylSyd har udarbejdet en kompetenceudviklingsstrategi, som fastsætter årshjul for planlægning og afvikling af kompetenceudvikling. Der arbejdes desuden med udvikling af en egentlig basisuddannelse for AsylSyd-medarbejdere.
Skærbæk Distriktsskole har siden september haft en stress-coach til rådighed 5 timer om ugen. Formålet er blandt andet at skabe en arbejdskultur, hvor det er okay at dele bekymringer og udfordringer, og samtidig give medarbejderne redskaber til hvordan det håndteres på en konstruktiv måde.
Arbejdsmarkedsområdet har med udgangspunkt i undervisning om psykologisk tryghed for hele medarbejdergruppen fundet nye modeller for kollegasparring og feedback i de 5 teams. Det har forbedret den psykologiske tryghed og nysgerrighed i hvert team, og har betydet at flere medarbejdere deltager aktivt i møderne.