
Netværk og mentorordning
– det handler om arbejdsglæde!
Ledelsen i Myndighed, Teknik og Miljø har søgt om tilskud under strategien for det gode arbejdsliv til to initiativer, der handler om at styrke det gode arbejdsliv i Tønder Kommune.
Det ene initiativ er at facilitere et netværk for unge medarbejdere, der er flyttet til Tønder og omegn på grund af jobbet. Netværket er oprettet i samarbejde med Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø og Gældsstyrelsen, så de unge får mulighed for at etablere et netværk uden for eget arbejdsområde. Netværket er med til at skabe forbindelse mellem andre unge tilflyttere i Tønder, så de får en tilknytning til egnen udover jobbet
På det første netværksmøde deltog 27 unge fra de 3 arbejdspladser. Der er i alt 35 tilmeldte til netværket ultimo november, og der er plads til flere.
Initiativ to handler netop om at understøtte nye medarbejdere arbejdsmæssigt ved at oprette en mentorordning - gerne på tværs af afdelinger. Formålet er at hjælpe de nye kolleger med tværgående relationer, så vi bevarer en god sammenhængskraft mellem afdelingerne. Mentoren kan være med til at bære arbejdspladsens kultur ”den røde tråd” videre til nye medarbejdere, samt hjælpe med at sikre trivsel og udvikling og dermed arbejdsglæde.
Tina Bagge Bonnichsen (afdelingsleder Myndighed, Teknik og Miljø) fortæller at: ”Netværket og mentorordningen taler direkte ind i Strategien for det gode arbejdsliv med særlig reference til Samarbejde og fællesskab, kompetencer og faglighed, det meningsfulde arbejde og psykologisk tryghed, hvor det netop handler om at styrke samarbejdet på tværs i et trygt miljø, hvor man føler sig set, hørt og værdsat.” På den baggrund har det været vigtigt, at personalelederne for de unge medarbejdere har sagt ja til, at de unge må bruge tid på at lære hinanden at kende, så bl.a. fællesskab og det meningsfulde arbejde bliver udviklet på tværs af afdelinger og arbejdspladser med accept fra den enkeltes leder.
Christian Skovgaard Sørensen (udviklingskonsulent i HR) deltager i netværket, fordi som han siger: ”Det er rart at få sat ansigt på de andre unge i netværket, så man ikke føler man er den eneste unge, der arbejder her. Nu ved jeg også lidt mere om, hvad de andre arbejder med og har fundet ud af, at der er mange med samme interesser som mig. Det er godt at få opbygget mange nye relationer med unge her i kommunen”.
Tønder Kommune har bevilget forløbene, fordi de adresserer alle elementerne i strategien for det gode arbejdsliv. Dermed sikres det gode arbejdsmiljø og det lave sygefravær bevares.